InfoWatch

InfoWatch

Abonare la serviciul InfoWatch: 
Enterprise Europe Network
username

creati un cont nou creati un cont

Stiri EENultimele noutati din reteaua EEN

Abonati-va la feed-ul de stiri

Conformarea la Regulamentul General privind Protectia Datelor intrebari si raspunsuri

17.06.2018
 

 

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură  Constanţa şi firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, organizeaza in data de 28 iunie 2018, in Sala de conferinţe C.C.I.N.A, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A, etaj II, intrarea Ag. BRD, workshop-ul:

 

"Conformarea la Regulamentul General privind Protectia Datelor - intrebari si raspunsuri"

 

Regulamentul european privind protecţia datelor, intrat in vigoare in 25 mai 2018, redefineşte regulile aplicabile protecţiei datelor, crescand efortul organizatoric al organizaţiilor de a asigura conformarea cu cerinţele in domeniu şi de a demonstra această conformare in relaţia cu persoanele ale căror date le folosesc, precum şi in relaţia cu partenerii de afaceri şi autorităţile publice. Iar ignorarea regulilor, poate antrena amenzi de pană la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală.

 

In condiţiile in care orice societate utilizează date personale, fie că sunt datele angajaţilor, fie că sunt datele clienţilor, partenerilor contractuali sau chiar ale vizitatorilor, impactul Regulamentului este resimţit in toate industriile şi in toate departamentele. Raportat la acest impact, discuţiile vor urmări identificarea modalităţii practice in care poate fi asigurată conformarea cu Regulamentul.

Subiecte care vor fi abordate:

 

Ø  Regulile generale in domeniul protecţiei datelor - cum asigurăm şi urmărim conformarea, ce instrumente pot fi folosite in acest sens?

Ø  Consimţămantul - cand avem nevoie de el şi cum poate fi gestionat?

Ø  Fluxurile de date intre societăţi - cum şi cand se pot dezvălui date cu caracter personal altor entităţi (de exemplu: parteneri contractori, furnizori de servicii, afiliaţi)?

 

Lector: Irina Albu, Asociat Senior in practica de Protectia Datelor, la NNDKP. Irina Albu  are o experiență de peste nouă ani in consultanță juridică fiind specializată in domeniul protecției datelor cu caracter personal, asistand clienți in legătură cu realizarea de audituri privind conformarea cu prevederile GDPR, aspecte de protecția datelor in proiecte de fuziuni și achiziții, aspecte de e-privacy și formalități de prelucrare și transfer al datelor cu caracter personal.

 

Galerie foto

DSCN8693.JPGDSCN8691.JPGDSCN8694.JPGDSCN8710.JPGDSCN8707.JPGDSCN8688.JPGDSCN8696.JPG